Atracții și Experiențe Insula Creta este considerată la fel de bogată și complexă ca un întreg continent. Orice poate încânta ochiul și sufletul unui călător modern se află aici: reliefuri spectaculoase și plaje aurii, minuni și curiozități geologice, peisaje superbe, o uimitoare biodiversitate, o puternică moștenire istorică, culturală și spirituală, orașe efervescente, sate idilice, stațiuni luxoase, gastronomie tradițională și producție locală de alimente, o societate vie, coezivă, adânc înrădăcinată în tradiție, cu o trăsătură moderată de cosmopolitism și consumerism.

 Creta e o destinație pentru relaxare totală, reenergizare și reconectare cu sinele și, în același timp, un tărâm generos cu cei dornici de experiențe senzoriale, de îmbogățirea cunoștințelor și auto-dezvoltare. Mai mult decât pentru binecunoscutele vacanțe solare, Creta merită vizitată pe tot parcursul anului, fiind o destinație favorită pentru turismul tematic. După ce-i degustați, pentru prima dată, ”ispitele” și simțiți ospitalitatea cretanilor, veți dori să vă întoarceți iar și iar, fiindcă e imposibil să-i descoperiți comorile, doar într-un sejur de câteva zile!

Ce v-ar plăcea să faceți în vacanță?

Soare, Mare, Sănătate

 Din aprilie până în octombrie, insula se ”abandonează” milioanelor de turiști care vin pentru odihnă și distracție, sau pentru întărirea sănătății prin intermediul factorilor naturali: soare, apă de mare, aerosoli sărați și aer curat. Pe coasta de nord, plajele sunt bine organizate, mai ales în interiorul resorturilor, fiind locuri ideale pentru familiile cu copii, în timp ce coasta de sud are plaje exotice, sălbatice, rupte de civilizație. Vizitatorii Cretei se pot bucura, de asemenea, de beneficiile tratamentelor de relaxare, rejuvenare și recuperare fizică, oferite de o mare varietate de centre spa, wellness medical și retreat-uri holistice. Nu doar apusurile de soare romantice și peisajele splendide, ci întreaga atmosferă, fac din Creta destinația de vis pentru luna de miere mult visată sau pentru o nuntă pe plajă, în stil boem.
CITEȘTE MAI MULT…
Sport, Natură, Aventură

 Creta este destinația ideală de vacanță pentru persoanele active, multe resorturi oferind oaspeților lor posibilitatea de a combina o ședere relaxantă cu practicarea sportului preferat. Vara, centrele de sporturi nautice promovează activități recreative și distractive precum caiac, ski jet sau plimbare cu șalupa, dar și unele cu un strop de adrenalină, cum ar fi scuba diving, parasailing sau kitesurf. În timpul iernii, vârfurile montane cele mai înalte sunt potrivite pentru sporturile de zăpadă, dintre care snowboardingul și snowkitingul sunt acum la modă. Creta este raiul pentru iubitorii de munte, multe cluburi de alpinism, turism de explorare și aventură propunând o varietate de activități în aer liber și experiențe de neuitat, cum ar fi drumeții pe trasee amenajate, escalade, trasee aplicative, vizitarea canioanelor și a peșterilor.
CITEȘTE MAI MULT…
Descoperă, Explorează, Învață

 Explorarea arheologiei, istoriei și a culturii cretane, a frumuseții naturii și biodiversitătii, a secretelor lumii subterane și subacvatice este o activitate interesantă și o experiență memorabilă, care vă înzestrează cu noi cunoștințe și o viziune superioară despre viață și lume. Siturile arheologice, muzeele de istorie și expozițiile, deschise pe tot parcursul anului, oferă o perspectivă impresionantă asupra istoriei și culturii Cretei, din epoca neolitică și până în secolul XX. Cu sutele de mănăstiri, biserici și schituri, unele dintre acestea găzduind colecții de artă eclesiastă, Creta este un loc ideal pentru pelerinaj și rugăciune. Merită să vizitați muzeele de istorie naturală, de științe, arte, tehnologie sau folclor, locuri care dezvăluie bogăția și unicitatea mediului geografic, dar și creativitatea, inventivitatea și spiritul artistic al oamenilor care au locuit aici, de-a lungul timpului.
CITEȘTE MAI MULT…
Admiră Cultura și Oamenii

 Mitologia Cretei, trecutul zbuciumat și epocile succesive de influențe culturale sunt reflectate în multe aspecte ale vieții oamenilor de azi, cum ar fi limba, dansul, muzica, mâncarea, artele, meșteșugurile, tradițiile și obiceiurile. Adeptă a gătitului simplu și bazată pe calitatea și prospețimea ingredientelor, bucătăria cretană este recunoscută în general drept una dintre cele mai sănătoase din lume. Ocupațiile tradiționale sunt încă vii în Creta, rezistând invaziei tehnologiei moderne și exodului tineretului către marile orașe și fiind o atracție pentru turiștii de pretutindeni. Turismul alternativ a crescut semnificativ în ultimii ani, grație cererii accentuate pentru experiențe de „întoarcere la natură” sau vacanțe în stil rural. Festivalurile, serbările populare, sărbătorile naționale și religioase sau doar simpla primire a oaspeților în gospodăriile lor sunt ocazii pentru cretani să-și manifeste ospitalitatea, căldura și compania veselă.
CITEȘTE MAI MULT…