Sport, Natură, Aventură Creta este destinația ideală de vacanță pentru persoanele active, multe resorturi oferind oaspeților lor posibilitatea de a combina un sejur relaxant cu practicarea formei preferate de mișcare precum yoga, fitness, tenis, volei, golf, înot, ciclism sau călărie, sub îndrumarea antrenorilor personali. În timpul verii, centrele de sporturi acvatice de agrement de pe plaje promit experiențe memorabile, chiar și cu o mică doză de adrenalină, promovând activități precum ski jet, parasailing, tubbing (colace tractate) și plimbări cu șalupe și iahturi.

 Pe lângă acestea, kitesurfingul, iahtingul, jetboardingul și skiul nautic sunt cele mai populare sporturi nautice din Creta. Pentru cei care doresc să vizioneze de aproape linia de coastă și plajele cele mai frumoase, sunt recomandate plimbările cu bărcile de caiac-canoe. Ședințe de inițiere sau antrenament pentru snorkeling și scufundări sunt disponibile în multe locuri, iar numeroasele școli și cluburi certificate organizează, de asemenea, pentru fani, tabere de vară și explorări în larg.

 Puțini oameni știu că în timpul iernii, vârfurile montane cele mai înalte - Psiloriti și Lefka Ori - sunt potrivite pentru sporturile de zăpadă, dintre care skiul alpin, snowboardingul și snowkitingul sunt acum la modă. În absența instalațiilor de transport pe cablu, mulți cretani urcă munții pe jos, sau cară echipamentul cu mașina, apoi coboară versanții pe schiuri sau snowboard. În sezonul cald, explorarea off-road a insulei, cu bicicleta sau cu automobile de teren, oferă vizitatorilor gustul libertății în sălbăticie.

 Creta este atractivă și pentru iubitorii de munte, multe cluburi de alpinism, turism de explorare și aventură propunând o varietate de activități în aer liber și experiențe de neuitat, departe de locurile în care se ajunge cu mașina. Turiștii se pot bucura de drumeții, escalade, trasee aplicative, vizitarea canioanelor și a peșterilor, călărie și safari, pe trasee sigure și cartografiate, primind asistență și toate echipamentele necesare. Pentru fanii adrenalinei și ai sporturilor extreme la înălțime, există multe opțiuni, cum ar fi alpinismul, zborul cu parapanta și paramotorul și chiar bungee jumping. Aerocluburile certificate oferă aeronave mici pentru închiriere și, de asemenea, experiența saltului cu parașuta, cu instructor, pentru turiștii curajoși.


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu