Peștera lui Zeus din Muntele Dikti în imagini


 Explorând locul fabulos unde se spune că s-a născut Zeul zeilor și al oamenilor

 Celebra Peșteră a lui Zeus (Peștera Diktaean / Diktaion Andron, sau Psychro) este situată pe versantul nordic al Muntelui Dikti, la o altitudine de 1025 m, puțin mai sus de satul Psychro din Podișul Lassithi. Este un obiectiv turistic pe care merită să-l includeți în lista celor de vizitat, mai ales dacă aveți copii și vă aflați în vacanță în jumătatea estică a insulei. Satul Psychro și peștera sunt ușor accesibile, fiind la doar 27 km sud de localitatea Malia, 60 km sud-est de Heraklion și 55 km vest de Agios Nikolaos. 

 Pornind din sat, o potecă pietruită ce duce spre peșteră oferă, din loc în loc, o priveliște superbă a platoului Lassithi, renumit pentru tradiționalele sale mori de vânt, ce altădată serveau ca sistem de irigații. Cele 15 minute de urcat pot fi parcurse călare pe măgăruși, un serviciu pe care localnicii îl numesc ”donkey taxi”, spre amuzamentul turiștilor dornici de experiențe inedite.

 Cu o suprafață de 2.200 mp, Peștera Diktaean este parțial accesibilă pentru turiști. În interiorul atriumului principal este construit un traseu în circuit, cu trepte, platforme și punți, care coboară și urcă pe o lungime de 250 m.

 Legenda spune că aici s-a născut și a crescut  Zeus, motiv pentru care locul este supranumit „Betleemul Lumii Antice”. Grație acestui mit, dar, în egală măsură, pentru frumusețea sa spectaculoasă și valoarea speleologică și istorică, Diktaean este cea mai vizitată peșteră și una dintre primele zece atracții turistice naturale din insula Creta.

 Până veți ajunge să o vizitați, vă învităm cu noi într-un tur fotografic în Peștera lui Zeus!






Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu