"Creta, simte iarna autentică!" / Videoclipuri recomandate


"O călătorie într-un loc binecuvântat"

 Farmecul iernilor cretane vine din blândețea climei, ce invită la hoinăreală prin peisajele ademenitoare și din simplitatea vieții în comunitate, racordată la ritmul naturii.  Printre soare și nori, decorul hibernal al Cretei este plin de energie, sunet și culoare: piscurile înzăpezite ale munților Dikti, Lefka Ori (Munții Albi) și Psiloritis, colinele înfășurate în mantia verde a livezilor de măslini sau a pădurilor de cedru, pajiștile înflorite cu miros îmbătător, marea când calmă, mângâind plajele nisipoase, când dezlănțuită, aruncându-se cu vuiet peste țărmurile abrupte…

 Eliberată de presiunea turismului estival, Creta își dezvăluie în tihnă frumusețea autentică. Un tărâm al jocului și reveriei, în care fiecare colț reprezintă o amintire, fiecare traseu - o provocare, fiecare persoană - o invitație. Ochii tăi, vizitatorule, pot să o vadă nefiltrată prin lentila ochelarilor de soare, pașii tăi au libertatea să îi măsoare grandoarea, iar senzorii tăi au suficient timp să-i perceapă șarmul și savoarea.

 Fii gata pentru o călătorie cu gust de libertate, inspirație, creativitate! Nu-i nevoie decât să te lași îmbrățișat de căldura autentică a localnicilor, să-ți odihnești sufletul dezgolit de armuri și să-ți deschizi inima către prieteni și experiențe noi!  Să privești din nou lumea cu ochi de copil, chiar și dacă ești la vârsta senectuții, să redescoperi plăcerile simple ale vieții și să te abandonezi grației divine…

 În simplitate descoperi adevărata fericire. Cine altul, decât celebrul scriitor și filosof cretan Nikos  Kazantzakis, în romanul ”Zorba Grecul”, a descris cel mai bine această stare: „Am simțit încă o dată ce lucru simplu și frugal este fericirea: un pahar de vin, o castană prăjită, un mic grătar jerpelit, sunetul mării. Nimic altceva."

 Împărtășim cu plăcere o frumoasă video-poveste intitulată „O călătorie într-un loc binecuvântat”, parte din Campania publicitară a regiunii Creta pentru turismul de iarnă, ediția 2019-2020, ce poartă mesajul „Creta, simte iarna autentică!” 

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu