PLAJE DIN CRETAInsula terapiei cu soare și mare

 Creta, cea mai mare insulă a Greciei, este la fel de complexă ca un întreg continent. Din punct de vedere geografic și turistic, atractivitatea insulei vine din mediul său natural și din clima mediteraneană blândă care asigură cel mai lung sezon de soare și plajă din toată Grecia.

 Întinse pe o lungime de peste 1000 kilometri, țărmurile insulei Creta oferă o mare varietate de plaje, de la cele care se disting prin frumusețea aspră și exotică, încadrate de peisaje spectaculoase, până la cele mai populare și aglomerate plaje din stațiunile turistice, preferate pentru amenajările moderne, facilitățile pentru copii, diversitatea serviciilor de agrement și accesibilitatea cu mașina sau autobuzul.

 Cosmopolita coastă de nord este zona turistică cea mai concentrată, având plaje organizate, cu facilități destinate tuturor membrilor familiei, resorturi all–inclusive de lux și cele mai multe așezări urbane. Renumită pentru peisajele sălbatice, atmosfera tropicală și plajele intacte, retrase și liniștite, de o fumusețe aparte, coasta sudică este destinația favorită a cuplurilor minimaliste, a naturiștilor și a vacanțierilor cu rucsacul în spate.

 În orice zonă v-ați afla, în cazul în care nu sunteți oaspeții unui hotel cu plajă proprie, puteți explora prin apropiere, pentru a găsi locul preferat de stat la soare. Veți avea plăcerea să descoperiți minigolfuri ascunse între stânci, protejate de vânturi și curenți, fâșii de plaje lungi și netede, care vă invită la alergări sau plimbări în amurg, plaje cu nisip alb-auriu sau cu pietriș fin, numai bun pentru presopunctura tălpilor 😊, țărmuri cu o paletă de nuanțe feerice, de la turcoaz strălucitor și limpede la albastru intens și cu valuri agitate, spumoase, sau cu ape liniștite și de adâncime mică, în care copiii se pot juca în voie.

 Multe plaje din Creta au primit eticheta ecologică „Steagul Albastru”, pe baza îndeplinirii a 32 de criterii privind calitatea apei, curățenia, siguranța și serviciile oferite, managementul mediului, educarea și informarea publicului. Steagul Albastru este un program internațional de evaluare și premiere anuală a plajelor, porturilor de agrement și bărcilor turistice, care în Grecia este condus de Societatea Elenă pentru Protecția Naturii (HSPN). Cu 497 de plaje premiate, Grecia ocupă locul 2 în lume printre 47 de țări participante în program, iar autoritățile naționale și locale sunt preocupate continuu de îmbunătățirea calității și siguranței apelor și plajelor turistice. 

 Nu ratați ocazia de a vizita unele dintre cele mai bune plaje din Creta, cum ar fi Balos, Elafonisi, Prevli sau Vai, care au câștigat din ce în ce mai multă atenție în ultimii ani și continuă să atragă vizitatori din Europa și din întreaga lume!

Vă invităm să admirați frumoasele plaje din Creta, alături de noi!