Crăciun Fericit și La Mulți Ani! / Video


 Sezonul Sărbătorilor de iarnă alături de cretani
 
 Ca-n mai toate colțurile lumii, luna decembrie, luna sărbătorilor tradiționale, a petrecerilor și a cadourilor este, și în Creta, una din cele mai frumoase perioade ale anului, când atmosfera vibrează de bună dispoziție, reconectare sufletească și bucurie de viață.

Crăciun în stil urban în Creta

 În decembrie, timpul devine mai scurt, iar efervescența cretanilor e parcă mai intensă, alimentată de noi ocazii de a ieși din casă și de a se distra împreună. Traficul și cumpărăturile din magazine sporesc agitația orașului, iar evenimentele culturale, party-urile si ieșirile de seară cu prietenii sau colegii se-mpletesc cu întrunirile festive de familie, împărțirea cadourilor de sub brad si prânzul de Crăciun cu cei dragi.

 Tavernele, restaurantele, pub-urile si cafenelele se întrec cu meniurile lor de mâncăruri gustoase și băuturi de sezon. La micile terase, încălzite cu lămpi electrice sau cu gaz și decorate sărbătorește, turiștii dornici să exploreze gastronomia cretană se bucură de atmosfera veselă, socializând și împrietenindu-se spontan cu localnicii.

 Arterele comerciale cu decoruri strălucitoare pulsează până seara târziu, conducându-și vizitatorii către piața centrală, unde, timp de o lună, în cadrul Târgului de Crăciun, sunt puse în valoare meșteșugurile și artele tradiționale, muzica și stilul de viață cretan.

Printre cretani, la puntea dintre ani

 De Revelion, majoritatea cretanilor adoră să stea acasă și să petreacă împreună cu familia și prietenii, în jurul mesei încărcate de bunătăți tradiționale. Acum este momentul împărțirii ”Vasilopitei” (prăjitura Sfântului Vasile) în care se ascunde o monedă, aducătoare de noroc celui care o găsește. Localnicii și turiștii doritori de mai multă strălucire și ștaif în noaptea dintre ani, aleg  petrecerile cu mâncare, băuturi și divertisment la hotelurile, restaurantele sau cluburile din oraș.

 Mulți alții preferă să se strângă în inima orașului, pentru a se bucura de concertul de Revelion, susținut de artiști îndrăgiți, formații locale de muzică și dans și coruri de copii. La miezul nopții, spectacolul este întrerupt de un scurt discurs al oficialităților, urmat de clasica numărătoare inversă de rămas-bun de la anul care se încheie.

 În entuziasmul general, Anul Nou începe cu fluvii de șampanie, urări și îmbrățișări, artificii și celebre hituri pop grecești și internaționale, interpretate cu șarm de fanfara orașului. Din piață, lumea se mută la terase, taverne și baruri, continuând cu distracția, băutura, dansul și socializarea, până spre răsăritul soarelui.

 Petrecerea de Revelion a devenit un eveniment global… Dar dacă doriți să vă îmbogățiți vacanța de iarnă cu o experiență memorabilă, închideți ochii și puneți-vă dorințele pentru Noul An, aici în Creta!

...3...2...1... La Mulți Ani ! Xronia Polla!



Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu