"Creta - Visuri Albe" / Videoclipuri recomandate




"Creta - Visuri Albe: Descoperind un paradis neexploatat al schiului", cu DYNAFIT

 Pentru cei pasionați de sporturile de iarnă, Creta poate fi o destinație interesantă. Deși cunoscută ca o insulă solară, ideală pentru  vacanțe estivale, ea oferă nenumărate surprize turiștilor care se aventurează să o viziteze în extra-sezon. În special în intervalul decembrie-aprilie, cei mai norocoși iubitori de ski, snowboarding și snow-kiting, se pot aventura în tărâmul zăpezilor cretane de pe Psiloritis (Muntele Înalt) cu o altitudine de 2456 m și Lefka Ori (Muntele Alb) cu punctul cel mai înalt la 2453 m.

 Creta nu are stațiuni pentru ski, deoarece climatul temperat, cu influențe tropicale, nu ar permite depuneri durabile de zăpadă, iar zonele montane nu sunt pregătite să găzduiască amenajări turistice adecvate, cu pârtii diferite pentru începători și avansați.  În ciuda acestui fapt, Creta a devenit cea mai surprinzătoare și nouă destinație europeană de ski, oferind o alternativă ”non-conformistă” sportivilor dornici să evite aglomerația din stațiunile de ski consacrate și să exploreze noi teritorii de zăpadă.  Și de ce nu, să încheie o zi de drumeție și schiat, cu o baie în mare.

 Dacă aveți abilități de bun schior, tururile alpine de 2-3 zile organizate în Creta, o combinație de urcuș pe picioare, ski fond și ski neconvențional ”off-piste”, cu înnoptare în refugii special amenajate, sunt o aventură extraordinară, care merită încercată. Vă vin în ajutor cluburile activități în aer liber și turism alternativ, precum Cretan Adventures, despre care aflați mai multe pe website-ul lor.  (www.cretanadventures.gr)

 În căutarea unor imagini unice cu peisajele sălbatice și pârtiile nebătătorite ale munților cretani, am descoperit acest  videoclip adorabil, intitulat ”Crete – White Dreams: Uncovering an untapped ski touring paradise by DYNAFIT”,  pe care ne bucurăm să-l împărtășim cu voi.  

Iar în această postare de pe blogul nostru, vă oferim alte patru motive pentru care să vizitați Creta iarna.

Sperăm să vă delectați cu aventura pe zăpadă și visurile albe ale Cretei!

 

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu