AVLI, o emblemă a gastronomiei și ospitalității cretane / Video



Excelență în bucătăria tradițională și o ambianță rafinată la Restaurantul AVLI din Malia

 Ce-ați zice de o masă festivă cu familia și prietenii la o terasă cochetă sau o cină romantică pe balcon, la lumina lumânărilor, cu muzică grecească veche, pe fundal?

Bine-ați venit la Restaurantul AVLI din Malia! Deschis tot timpul anului, AVLI este un loc îndrăgit, atât de turiști cât și de localnici, datorită gastronomiei tradiționale, selecției originale de preparate cu gusturi și arome rafinate, ambianței plăcute și a prețurilor corecte în raport cu valoarea întregii experiențe oferite.

Localul


 
 
 Vă invităm să descoperiți acest elegant conac istoric, renovat și redecorat în spirit autentic cretan, cu o ușoară amprentă de modernism, în care turiști din toată lumea vin să-și răsfețe papilele gustative... Un spațiu al experiențelor multi-senzoriale infuzate cu elemente de cultură locală, un laborator al mâncărurilor fine, inspirate din bucătaria cretană tradițională, un colț de stat în tihnă, la un pahar de vorbă, care vă îmbrățișează din primul moment cu atmosfera sa caldă și vă stârnește veselia și pofta de mâncare...


 
 
 La o simplă privire, conceptul AVLI inspiră rafinament și armonie, izvorâte chiar din sufletul casei sau din mici detalii cum ar fi tâmplăria, îmbrăcămintea meselor sau seturile de tacâmuri. Designul interior innobilează arhitectura istorică. Pereții de piatră cu arcade largi, tavanul cu grinzi groase de lemn, ușile vechi din lemn cu inserții metalice și lumina subtil proiectată pe pereți creează un ansamblu tematic echilibrat, estetica fiind, evident, o componentă esențială a ritualului servirii mesei.


 
 
 Puteți alege o masă în atmosfera socială a verandei sau a salonului principal, sau în cel mai preferat sector - balconul de la etaj, unde vă puteți bucura pe deplin de intimitate și de o priveliște fermecătoare a întregii case.


 
 Bucătăria deschisă este ca o scenă spectaculoasă, decorată cu vase colorate ce conțin ingrediente și condimente, lădițe cu legume proaspete și rafturi bine organizate cu ustensile și vase, gata de acțiune.



Mâncarea


 
 
 Construit pe dieta tradițională cretană și mediteraneeană, meniul are o selecție bogată de gustări -”mezes”- și aperitive ușoare, feluri principale cu carne de porc, capră, vită, miel, fructe de mare, alături de legume și verdețuri aromatice care se topesc în gură și câteva deserturi delicioase. Cu siguranță, veți fi seduși de prospețimea ingredientelor, în exclusivitate locale, de prezentarea preparatelor și de porțiile extrem de generoase și gustoase, îmbogățite cu arome erbacee sau picante.


 
 
 Accesoriile de masă, tacâmurile și vesela au o simplitate elegantă, punând în valoare atractivitatea preparatelor și conectând subtil, sub aspect vizual, finețea mâncării cu ambianța plăcută a localului.

 În drumurile noastre prin Malia, nu ratăm niciodată opulenta salată cretană ”a la AVLI”, dar pe lista preferințelor noastre sunt, de asemenea, savuroasele grătare de carne sau sofisticatele fructe de mare, asortate cu inconfundabilul, deliciosul, vin de casă.


 
  
 ”Xilofourno”, cuptorul tradițional de lemne în care se coace pâinea proaspătă și multe preparate gustoase, oferă clienților sentimentul că sunt acasă, bucurându-se de mâncarea gătită cu suflet, pentru suflet... În trecut, în gospodăriile cretane, cuptorul cu lemne era unealta esențială pentru coacerea pâinii de casă, a biscuiților, sau pentru uscarea fructelor și a nucilor. Chiar dacă astăzi, în cuptorul cu lemne, se se prepară mult mai multe feluri de mâncare, pâinea continuă să reprezinte un aliment esențial în Creta. Iar coacerea pâinii este o frumoasă tradiție pe care restaurnatul AVLI continuă să o mențină vie.


 
 
 Încercați să lăsați ceva loc pentru rafinatele deserturi precum „galaktoboureko” sau soufflé de ciocolată! Nu e nevoie să vă comandați deserturi din meniu, pentu că, la final, veți fi ispitit de sortimentele de dulciuri sau fructe proaspete primite din partea casei (care, apropo, sunt minunate)  și nu vă refuzați întâlnirea cu deliciosul raki cu sirop de trandafir! O băutura digestivă excelentă, cu un gust dulce-parfumat, cu care veți dori să rămâneți multă vreme. ”Gia Mas!” (Γεια μας!) / „În sănătatea ta”!

 

Oamenii



 Cu o echipă de ospătari prietenoși, atenți și primitori, toți vorbitori de engleză, la AVLI, un prânz sau o cină devine o experiență de neuitat. În atmosfera de familie, oaspeții zâmbitori și relaxați își savurează platourile cu delicii. Voia bună și spiritul de comuniune îi „contaminează” chiar și pe cei mai reținuți.
 
 De-a lungul istoriei, mâncatul împreună și împărțirea bucatelor - „comensalitatea”-, în cadrul meselor zilnice obișnuite sau a ospețelelor sărbătorești, au reprezentat obiceiuri de familie în toate culturile lumii, dar și un important ritual de participare la binecuvântarea hranei, împreună cu alți membri ai comunității. În zilele noastre, alimentația socială a pierdut poate din semnificații, dar a căpătat noi dimensiuni, fiind o caracteristică a stilulului de viață modern, urban.

 La AVLI, am descoperit un spațiu animat, multicultural și reconfortant, în care oameni de pretutindeni se întâlnesc să mănânce, să vorbească, să exploreze gastronomia cretană, să împărtășească idei și să se conecteze. Să zicem, pe scurt, un loc cu ”good vibes”.


 

 
 Bucătarii își dezlănțuie energia, creativitatea și pasiunea în procesul de preparare a mâncării și se întrec pe ei înșiși în măiestrie și originalitate, punându-și semnătura proprie în interpretarea modernă a gastronomiei tradiționale grecești și mediteraneene.


 
 Chiar din primul an de funcționare, potrivit aprecierilor și voturilor clienților săi pe Trip Advisor., AVLI a fost desemnat ca restaurantul favorit din Malia în 2018. Pentru colectivul său cald, activ și armonios de profesioniști și pentru serviciile și mâncarea concepută pentru a satisface cele mai pretențioase gusturi și așteptări, am îndrăznit să spunem că AVLI reprezintă un reper în ospitalitatea și bucătăria cretană.

 Dacă vă place mâncarea tradițională cu un accent de ”haute cuisine”, puneți AVLI Malia pe lista restaurantelor la care merită să vă opriți. Vă veți aminti mereu, cu drag.


Adresă și contact
Ag. Ioannou 2 28 Oktovri, Malia, Crete 70007 Greece
Website avli-malia.gr
Tel: +30 2897 031112




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu