"Suntem ceea ce mâncăm" / Videoclipuri recomandate



 "Suntem ceea ce mâncăm: Creta", un reportaj realizat de fotograful și exploratorul Matthieu Paley

 Încă de la mijlocul secolului trecut, s-au strâns nenumărate mărturii ale cercetătorilor, sociologilor, medicilor și nutriționiștilor care au vizitat insula Creta și au studiat stilul de viață și cel alimentar tradițional al locuitorilor ei, cu precădere al celor din comunitățile rurale de la munte.

 În zilele noastre, când este dovedit că industrializarea producției alimentare, manipularea genetică și chimizarea alimentelor, împreună cu stilul de consum de tip ”fast food” amenință sănătatea oamenilor, așa numită ”dieta mediteraneeană”- concept modern care are la bază obiceiurile alimentare ale bătrânilor cretani - este astăzi studiată în școlile de gastronomie din toată lumea.   

 Departe de a fi un moft, bucătăria tradițională cretană a devenit un model de inspirație pentru oamenii care trăiesc conștient, preocupați de sănătate, vitalitate, longevitate si fericire. Legat de această temă, am descoperit un material video interesant și amuzant realizat de fotograful și exploratorului francez Matthieu Paley, un contributor recunoscut la documentarele canalului National Geographic.  

 Materialul video de 5 minute ”Suntem ceea ce mâncăm!” este în engleză și ne face plăcere să vi-l împărtășim aici!

 Aflați și mai multe lucruri interesante în postările noastre despre Mâncare, Restaurante și Bucătăria Cretană! 
 




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu