Salata Grecească, Regina Legumelor de Vară


Aromele solare ale Greciei au făcut înconjurul lumii într-o farfurie
 
Probabil că nu există pe mapamond un fel de mâncare la fel de popular și iubit ca salata grecească, combinația sănătoasă dintre cele mai răcoritoare legume din Grecia și brânza feta, care te face să-ți plouă în gură.

 Din anii 1960-70, când turismul a înflorit în bazinul mediteranean și, în special, în Grecia, numele acestui preparat tradițional grecesc a făcut înconjurul lumii, găsindu-și locul, nu numai în meniurile restaurantelor - de la fast-food-urile obișnuite, până la cele mai rafinate și pretențioase - dar și în dieta obișnuită a adepților alimentației sănătoase.

 În Grecia, Horiatiki sau salata țărănească este servită de obicei de la începutul primăverii până la mijlocul toamnei. Și este cea mai populară salată care folosește produsele de top ale sezonului - roșii suculente, castraveți crocanți, ardei grași verzi și ceapă, tăiate în felii, garnisite cu măsline (de preferat kalamata) și o bucată de brânză cremoasă feta, din lapte de oaie, tronând peste amestecul colorat de legume.

 Elegantă și simplă, această salată debordând de energie și arome este de obicei dreasă cu sare, piper, oregano grecesc și ulei de măsline extravirgin și servită cu un strop de suc de lămâie sau oțet balsamic, adăugat după gust. Combinația clasică este suficient de delicioasă, dar se mai poate completa cu boabe de capere sau o mână de frunze de mentă, pentru o notă proaspătă, chiar înainte de servire. Deși pot fi tentante pntru noi, românii, frunzele de salată verde nu se regăsesc în rețeta tradițională grecească!

 Calitatea ingredientelor utilizate este esențială, deoarece salata grecească este cel mai bine savurată în stare proaspătă. Poate fi o masă dietetică de vară, dar se poate transforma cu ușurință într-o garnitură, alături de carnea de pui, miel, pește sau de alte mâncăruri vegetariene. O salată grozavă va avea un amestec delicios și echilibrat de legume, măsline și brânză în fiecare îmbucătură, așa că asigurați-vă că tăiați sau zdrobiți brânza în bucăți relativ egale, amestecând-o apoi cu restul ingredientelor!

Kali Orexi! Poftă Bună!



Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu