Muzeul memorial „Nikos Kazantzakis” în imagini

O captivantă călătorie în viața și opera unui titan al culturii universale

 Situat între podgoriile din pitorescul sat Myrtia, la doar douăzeci de kilometri sud de Heraklion, Muzeul Nikos Kazantzakis aduce un omagiu vieții extraordinare și geniului prolific al lui Nikos Kazantzakis, o figură uriașă a secolului XX în literatură și filozofie, cu care cretanii se mândresc. Cu nouă nominalizări la Premiul Nobel pentru Literatură, Kazantzakis a captivat lumea cu lucrările sale emblematice, cum ar fi „Zorba Grecul”, sursa renumitei capodopere cinematografice a anilor '60, și „Ultima ispită a lui Hristos”, o provocare pentru gândirea filozofică şi spirituală a timpurilor sale.

 Muzeul oferă o experiență modernă și plăcută din punct de vedere vizual, care surprinde natura atemporală și universală a filosofiei și ideilor lui Kazantzakis. Înăuntrul muzeului, în spații decorate cu jocuri de lumini și umbre, veți avea ocazia să admirați cele 650 de exponate - scrisori personale, jurnale, suveniruri prețioase din călătoriile lui Kazantzakis, fotografii rare, modele sofosticate de decoruri și costume de teatru, prezentări audiovizuale ale operelor sale și capodopere artistice inspirate de scrierile sale.

 Colecțiile muzeului sunt împărțite în cinci secțiuni tematice, permițându-vă să deslușiți esența caracterului lui Kazantzakis, să vă adânciți în povestirile epice care au modelat scrierile și viziunea sa asupra lumii, să descoperiți conexiunile și influențele profunde asupra eforturilor sale literare, să asistați la evoluția talentului său prin primele lucrări și operele sale de teatru și să vă lansați într-o aventură literară prin celebrele sale romane și jurnale de călătorie.

 Pentru a permite vizitatorilor din întreaga lume să se conecteze cu viața și opera lui Kazantzakis, muzeul oferă un documentar scurt și relevant despre viața și contribuțiile autorului, în unsprezece limbi. Este disponibilă și o producție specială a documentarului, pentru copii. Pentru a profita la maximum de experiență, puteți utiliza turul audio wireless în limba engleză sau germană sau puteți solicita și programa un tur ghidat cu personalul muzeului.

 Muzeul Nikos Kazantzakis nu este doar un depozit de artefacte și amintiri; este și un centru cultural activ. Acesta oferă o bibliotecă de cercetare care susține studiile academice despre lucrările lui Kazantzakis și programe educaționale pentru studenți de toate nivelurile. Muzeul găzduiește, de asemenea, diverse evenimente, conferințe, ateliere, festivaluri, concerte și spectacole, contribuind la promovarea creativității și discursului intelectual.

 Fondat în 1976, Arhivele Kazantzakis sunt un tezaur de colecții valoroase. Donațiile soției lui Kazantzakis, Eleni Samiou-Kazantzakis, și ale numeroaselor persoane au sporit semnificativ arhivele, care acum adăpostesc o impresionantă colecție de aproximativ 50.000 de obiecte și documente. Arhivele sunt meticulos clasificate în zece colecții, găzduind una dintre cele mai complete și organizate arhive teatrale din Grecia și din lume.

 Înainte de a spune la revedere acestui monument al culturii, sunteți invitați să explorați Magazinul Muzeului. Aici se găsește o gamă largă de suveniruri inspirate de viața și opera lui Nikos Kazantzakis, inclusiv ediții ale cărților sale în limba greacă și în alte limbi străine, studii despre opera sa, DVD-uri, îmbrăcăminte, obiecte unice pentru casă și birou, capodopere artistice, replici ale exponatelor, cadouri pentru copii și o multitudine de articole de bună calitate care reflectă estetica și stilul unic al lui Nikos Kazantzakis.

 Muzeul Nikos Kazantzakis este mai mult decât un muzeu; este o experiență captivantă care vă va purta într-o călătorie captivantă prin viața, cuvintele și gândurile acestui mare spirit, a cărui moștenire încă inspiră și luminează omenirea.

 Până când veți vizita acest muzeu extraordinar, vă invităm să vă bucurați de albumul nostru fotografic!




Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu