Fortăreața Koules din Portul Heraklion, în imagini

O vizită în cetatea de pe mare 

 Cetatea Koules, cunoscută și sub numele de Castello a Mare sau Rocca a Mare, are o istorie fascinantă, care se întinde pe mai multe secole. A fost construită de coloniștii venețieni  la începutul secolului al XVI-lea, între 1523 și 1540, ca parte integrantă a unui întreg sistem de fortificații, servind ca bastion strategic în monitorizarea mării și apărarea orașului Kandia (astăzi Heraklion) de amenințările atacurilor piraterești sau ale forțelor rivale.

Cetatea Koules este o structură impresionantă care prezintă un amestec de influențe arhitecturale venețiene și otomane. Clădirea masivă este alcătuită din două etaje, la parter adăpostind depozite și celule ale închisorii, în timp ce etajul superior a servit ca zonă principală de pază și apărare. În interiorul zidurilor sale groase, vizitatorii sunt invitați să exploreze tunelurile, scările în spirală, turnurile de observație și crenelurile, pentru a-și face o idee despre trecutul său militar și importanta poziție în protecția orașului.

  De-a lungul secolelor, Cetatea Koules a suferit diverse reparații și restaurări pentru a-și menține integritatea structurală. În ciuda acestor schimbări, cetatea s-a conservat în stare bună și astăzi și este emblema actualei capitale administrative a insulei.

  Totodată, cetatea a devenit un reper turistic și un centru cultural îndrăgit. În încăperi veți descoperi, pe lângă artefacte, diverse panouri educaționale și afișaje interactive, care oferă perspective asupra trecutului insulei Creta, și în acest context, o înțelegere mai profundă a rolului acestui monument medieval pentru portul și orașul Heraklion.

  Semnificația sa istorică, grandoarea arhitecturală, expozițiile și evenimentele culturale pe care le găzduiește, fac astăzi din fortăreața de pe mare Koules un obiectiv turistic de neratat, mai ales pentru cei dornici să cunoască istoria bogată a insulei.

Până veți ajunge să îi călcați pragul, bucurați-vă de albumul nostru foto!


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu