Restaurantul grecesc din Heraklion unde mănânci ca la mama




Cel mai bun Restaurant grecesc din Heraklion, conform TripAdvisor 

 Cooking With Love (Μαγειρεύοντας με Αγάπη) este un mic mic restaurant de pe strada Koronaiou nr. 21, din Heraklion situat aproape de Biserica Sf. Titus și Strada 25 august.

  Aici puteți găsi delicioase mâncăruri grecești, mediteraneene și vegetariene și este locul preferat de  localnici, pentru că sunt gătite ”ca la mama”. E bine să știți că acesta este un restaurant de zi; gătesc o singură dată dimineața, servesc la prânz și, până la finalul după-amiezii, toate mâncărurile dispar. Așa că, dacă doriți să vă delectați cu unele dintre preparatele lor delicioase, trebuie să fiți acolo, de preferat, înainte de pauza de prânz a lucrătorilor de la birourile din centru.

  Am petrecut o după-amiază la Cooking With Love și am avut șansa să gustăm o parte dintre felurile de mâncare tocmai pregătite. Trebuie să încercați „Lahanodolmades”, varianta grecească a sărmăluțelor cu varză, o delicatesă foarte populară a bucătăriei grecești, iubită în egală măsură și de turiști. 

 Sățioase și savuroase, lahanodolmades fac parte din meniul de bază a unui unei mese de prânz și se prezintă în două variante: cu orez, carne tocată și mirodenii (am remarcat că, pe lângă mărar, grecii folosesc mentă și rozmarin), sau fără carne, pentru vegetarieni și cei care postesc. La fel ca și binecunoscutele noastre sărmăluțe. Nu vă așteptați la mămăliguță, pentru că... e mâncare tradițională românească. 😊

   Sperăm să vă bucurați de videoclip. Kali Oreksi ! (καλή όρεξη!) 



Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu