Primăvara în Podgoria Lyrarakis / Video


 
 Primăvara, când natura renaște, în podgorie începe o perioadă activă și interesantă. Vița de vie iese din repausul vegetativ și, dezvoltându-și complet frunzișul sub razele generosului soare cretan, transformă peisajul auster de iarnă într-unul spectaculos. Trecând în următorul stadiu al ciclului lor peren, arbuștii înverziți se pregătesc de înflorire.

 Înflorirea este etapa în care are loc polenizarea și fertilizarea viței de vie pentru a dezvolta boabele de struguri. De aceea, primăvara, via are nevoie de multa atenție si implicare din partea viticultorilor, iar munca este intensă. După inspectarea plantelor și a terenului, au loc activități precum repararea sistemelor de susținere, curățarea plantelor, tăierea lăstarilor, săparea solului, aplicarea îngrășămintelor organice, precum și stropirea cu substanțe antifungice.

  La podgoria Lyrarakis , aflată la 25 km Sud de Heraklion, în cadrul idilic al regiunii viticole Alagni de la poalele munților Lassithi, echipa de specialiști întreprinde cu grijă lucrările de primăvară, în pregătirea viitoarei recolte de struguri.

 Lyrarakis Winery este o cramă de familie fondată în 1966, ce se concentrează pe producția de vinuri premium recunoscute la nivel internațional, în principal din soiuri autohtone din insula Creta. Familiei i se atribuie renașterea a trei soiuri antice cretane, Dafni și Plyto și Melissaki.

 Găsiți mai multe informații și materiale video despre Lyrarakys (vinuri, degustări, tururi) aici!

Locație de filmare: regiunea Alagni

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu