Cazare în Creta / Unde să stați


 
 Creta, cea mai mare insulă a Greciei, ce atrage anual aproape 4 milioane de turiști din toată lumea, are o largă paletă de opțiuni de cazare, asociate cu o mare varietate de servicii de ospitalitate și de petrecere a timpului liber. Majoritatea structurilor de cazare constă în hoteluri, de capacități, categorii și stiluri diferite, iar prețul serviciilor standard este în general mai mic decât în țările din nordul Europei.

 Ca destinație, coasta nordică a insulei este mai dezvoltată sub aspectul infrastructurii generale și amenajărilor turistice, găzduind totodată și cele mai multe localități, legate printr-o rețea rutieră modernă. Sudul este mai exotic, sălbatic și mai greu accesibil, cu peisaje spectaculoase și țărmuri stâncoase, printre care sunt risipite resorturi turistice liniștite și izolate și sate pescărești cu locuri de cazare rustice.

 Apartamentele cu facilități pentru gătit, potrivite pentru familii și șejururi mai lungi, studiourile ieftine sau chiar camerele simple pentru cupluri tinere minimaliste și turiști solitari, sunt foarte populare în toată Creta. Ca o tendință actuală, vilele de lux cu piscină și casele de vacanță de închiriat înregistrează o cerere în creștere. Explozia turismului rural și ecoturismului a transformat vechile gospodării de la  țară în case de oaspeți rustice. Mulți iubitori de natură și cultură preferă experiențele alternative, cum ar fi turul insulei cu autorulote închiriate, pelerinajele cu găzduire la mănăstiri sau city-break-urile la boutique hoteluri din centrele istorice ale orașelor cretane.