"Agios Nikolaos Crete" / Videoclipuri recomandate


Pământul pe care zeii l-au transformat într-o operă de artă

 Agios Nikolaos este o destinație turistică importantă în prefectura Lasithi, preferată de turiștii romantici și de iubitorii de natură.

 Orașul se întinde parțial pe ruinele vechiului oraș Lato pros Kamara, iar numele său provine de la vechea biserică Agios Nikolaos, situată în partea de nord. Având o frumoasă priveliște a golfului Mirabello, orașul istoric Agios Nikolaos oferă atmosfera relaxantă a unei stațiuni de pe litoral, cu toate facilitățile unui port cosmopolit. Atrage mii de vizitatori anual, fiind adesea comparat cu stațiunea Saint Tropez de pe Coasta de Azur din Franța.

 Zona de coastă a municipiului Agios Nikolaos, lungă de 80 km, cuprinde peste 70 de plaje pitorești. În jurul lor, există hoteluri de lux, vile, camere de închiriat, taverne tradiționale și nenumărate atracții turistice.

 Interiorul montan găzduiește peste 70 de sate pitorești cu o puternică amprentă tradițională și localnici ospitalieri.

 Urmăriți acest scurt videoclip oficial de prezentare, în care povestea spusă de un vârstnic englez născut aici vă va face să vă îndrăgostiți de Agios Nikolaos!

 Povestea sună așa:

 “Sunt binecuvântat că m-am născut în acest ținut magic. Cât vezi cu ochii, o operă de artă... Cum poate cineva să creeze așa o frumusețe? În școală, îmi amintesc, ne-au spus că grecii antici credeau că lumea noastră a fost zămislită  din patru elemente: Aer, Pământ, Apă și Foc. Și ce înțelept au folosit Zeii aceste elemente, ca să creeze tărâmul nostru...

 Vezi Aerul suflând în pânze, îl auzi în susurul mișcător al frunzelor care cad...

 Simți Pămîntul în fiecare pas pe  care îl faci, îl admiri în pietrele mănăstirilor, îl simți în atingerea delicată a statuilor, îl vezi in mâinile care îl lucrează ...

 Vezi Apa care răcorește țărmurile și ne împrospătează sufletele, când contempli marea...

 Focul nostru... Trebuie să-l cauți mai adânc, ca sa-l găsesti. Îl întrezărești când soarele apune în mare... În flacăra lumânărilor, vezi Biserica noastră... Mai presus de toate, poți simți că-și  răspândește căldura în inimile oamenilor, tineri și vârstnici... O asemenea flacără s-a aprins în pieptul meu odată și arde și astăzi, neschimbată.

 Pentru că iubesc viața, oamenii și pământul meu natal...”


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu