Mănăstirea Sfinții Petru și Pavel în imagini


Metamorfoza unui vechi lăcaș de cult catolic

 Biserica Sfinții Petru și Pavel (Agios Petros kai Agios Pavlos) din Heraklion a fost construită în primii ani ai dominației venețiene, fiind la origine catedrală catolică, și a servit drept principalul templu al mănăstirii Ordinului Dominican (Domenicani Predicatori). În epoca venețiană, a adăpostit mormintele conducătorilor cetății Candia (actualul Heraklion), iar în primii ani ai dominației otomane, a fost transformată în moschee în memoria sultanului Ibrahim.

 Din punct devedere architectural, datorită vechimii sale și a elementelor de inspirație franceză și italiană din secolului al XIII-lea, clădirea-monument este un obiectiv valoros nu numai pe plan local, ci și european. Pentru a fi protejată și conservată, a fost preluată de Ministerului Culturii din Grecia, fiind astăzi folosită doar ca loc loc de desfășurare a unor adunări festive și a congreselor internaționale culturale și religioase.

 Am avut șansa să vizităm Biserica într-o zi specială de 29 iunie, de hramul Sfinților Petru și Pavel, ocazie cu care am participat la Liturghie și am vizionat o frumoasă expoziție de icoane pictate și construite din mozaic, pe care le puteți admira în imaginile alăturate.  

Vă invităm să vizionați materialul video, însoțit de mai multe informații, în articolul ”Mănăstirea Sfinții Petru și Pavel / Video”.






























Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu