Pelerini la Mănăstirea Faneromeni - Videoclipuri recomandate


 Printre stâncile și peșterile de pe versantul nordic al Muntelui Dikti, la o altitudine de 540 de metri deasupra nivelului mării, la nord-vest de satul de coastă Pacheia Ammos, Ierapetra, se află mănăstirea Panagia Faneromeni sau Panagia Gournia, așa cum o numesc localnicii, închinată Adormirii Maicii Domnului. Mănăstirea, care arată ca un cuib de vulturi și oferă o priveliște încântătoare asupra Golfului Mirabello cu orașul Agios Nikolaos pe brațul său stâng, este o importantă așezare istorică din secolul al XIII-lea și unul dintre cele mai căutate locuri de pelerinaj ortodox din estul Cretei.

 Continuând tradiția multor generații, în fiecare an pe 15 august, mulțimi de credincioși sosesc pe jos la mănăstire pentru a comemora împreună  Adormirea Maicii Domnului sau „∆εκαπενταυγούστου” / „Decapentiaugustou” (15 august). Mănăstirea găzduiește, de asemenea, pelerini din toată Grecia în timpul Postului de două săptămâni care preced sărbătoarea, care participă cu evlavie, smerenie și credință la slujbele religioase și la diferite activități gospodărești.

 Călugării și enoriașii se simt ca în familie la Panagia Faneromeni. Se spune că oricine vizitează mănăstirea pentru a se ruga Maicii Domnului vine parcă la mama sa și își deschide inima către ea. Iar ea, în iubirea ei nemărginită, îi întâmpină pe toți fără discriminare.

 Bucurați-vă de acest reportaj video oficial emoționant despre pelerinajul de „Decapentiaugustou” și sărbătorirea hramului la Mănăstirea Faneromeni și aflați mai multe în articolul nostru de blog intitulat „Cuibul de Vulturi - Mănăstirea Panagia Faneromeni din Ierapetra”!

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu